Четвер, 21 листопада

Галицький борщ за книгою Ольги Франко

Натхненням і для авторів, і для героїні фільму «Смак свободи» стала кулінарна книга Ольги Франко. Пропонуємо зварити борщ за її рецептом. У книзі Ольги Франко є кілька різних рецептів борщу: з вушками, квашенимя яблуками тощо. Пропонуємо найпростіший.

Джерело: ZAHID.NET.

Інгредієнти:

  • ребра свинячі 250 г
  • борщовий квас 0,5 л
  • буряк 1 кг
  • сік з буряка 200 мл

Буряковий квас:

2/3 3-літрової банки заповнити заздалегідь промитими, почищеними і порізаними буряками, залити їх кип’яченою водою і поставити в тепле місце, щоб скисли. Можна додати кілька шматочків черствого житнього хліба, тоді буряки швидше вкиснуть. На це може піти близько тижня, але оскільки температура на кухні може бути різною, потрібно пильнувати.

Кадр з фільму «Смак свободи»

Зварити бульйон на реберцях (можна взяти інше м’ясо, яке смакує), процідити. Додати дрібно порізані буряки, долити борщовий квас, посолити і варити на повільному вогні, доки буряк не стане м’яким. В готовий борщ додати свіжовитиснутий сік буряка – для кольору.


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.