п`ятниця, 20 вересня

Релокація Донецького університету на Львівщину. Де його розмістять та коли запрацює

До Дрогобича, що у Львівській області, планують релокувати Донецький національний технічний університет. Станом на 17 вересня триває пошук приміщень для проживання, а також забезпечення адміністративними місцями. Сам університет працюватиме за адресою Стрийська, 76 у Дрогобичі. Про це у коментарі «Твоєму місту» повідомив міський голова Дрогобича Тарас Кучма. 

Як він зазначив, у Дрогобичі було багато варіантів, де можна було б розмістити навчальний заклад. Проте згодом ці приміщення почали використовувати в інших цілях і для університету обрали колишній архів на Стрийській площею 742, 2 м2. 

За словами мера Дрогобича, університет має запрацювати очно в 2025 році. 

Нагадаємо, 19 липня Дрогобицька міська рада та представники Донецького національного технічного університету підписали меморандум. Тарас Кучма сказав «Твоєму місту», що релокація університету лише позитивно вплине на Дрогобич: місто отримає науковий потенціал, додаткові робочі місця, можливість співпраці ВНЗ з місцевими ліцеями та академіями. 

Довідка

Донецький національний технічний університет отримав свій статус у 2001 році. У зв’язку з тимчасовою окупацією Донецька у 2014 році його було переміщено для проведення освітньої діяльності на базі Індустріального інституту в м. Покровськ.

12 квітня 2022 року у зв’язку із збройною агресію рф Міністерство освіти і науки України ухвалило рішення про тимчасове переміщення університету до Луцька, на базу Луцького національного технічного університету.

Наразі до складу ВНЗ входять 4 факультети, Інститут післядипломної освіти, аспірантура, докторантура, науково-дослідна частина, проблемні лабораторії, науково-технічна бібліотека, Костянтинівський індустріальний фаховий коледж.

В університеті ведеться підготовка студентів за широким спектром спеціальностей за освітніми програмами, акредитованими МОН України та Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти. У 2019 році створено кафедру військової підготовки.


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.