Субота, 21 вересня

У Львові Світоліна відкрила нові тенісні корти

У понеділок, 9 вересня, на вулиці Кастелівка, 8, повноцінно запрацювали нові тенісні корти. На відкриття та тренування до юних тенісистів приїхала українська тенісистка, третя ракетка світу в рейтингу WTA у 2017, 2018 і 2019 роках в одиночному розряді та бронзова призерка літніх Олімпійських ігор 2020 Еліна Світоліна. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Джерело: Tvoemisto.tv.

Чотири тенісні корти та дві роздягальні на міській землі побудував приватний інвестор – ТзОВ «Палац спорту «Україна». Спочатку тут тренуватимуться вихованці ДЮСШ №1, а згодом —  військові і цивільні, що постраждали внаслідок війни (UNBROKEN Sport).

«Я дуже рада, що ми відкриваємо у Львові відкриті корти. Коли я була тут взимку, мені казали, що скоро відкриються відкриті площадки для тренування, тож я не могла не приїхати сюди. Це класна мотивація для діючих тенісистів та чудова перспектива розвитку цього виду спорту серед людей. Люди будуть бачити, як грають теніс спортсмени, і теж хотітимуть хоча б спробувати цей спорт», – зазначає Еліна Світоліна.

З наступного тижня в певні години тут тренуватимуться тенісисти дитячо-юнацької спортивної школи, а в інший час усі охочі зможуть пограти в теніс. Для запису на корти та з’ясування деталей телефонуйте сюди: +380 (97) 827 77 42 (Наталія Бодня, директорка ДЮСШ №1).

Нагадаємо, що тендер на реконструкцію спорткомплексу на Кастелівці, 8 оголосили ще у 2018 році. Тоді очікувана вартість робіт становила майже 27 млн гривень, однак згодом реконструкція здорожчала до 48 млн грн. Роботи виконує «Західбудпроєкт».

Роботи із реконструкції спорткомплексу поділили на три частини. Почнуть із дальньої частини стадіону, з тенісних кортів і їх огородження. Наступний етап – атлетична база із поліуретановими доріжками, ямою для стрибків у довжину, трибунами, регбійним полем зі штучною травою. І третім етапом буде реконструкція самої адмінбудівлі. 

Детальніше про реконструкцію комплексу читайте у матеріалі.

Додамо, що ТзОВ «Палац спорту «Україна» входить у групу родин Свіщових. Останнє заснували у Львові 2003 році львівський підприємець Олександр Свіщов та акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Лев», яке також належить Олександру Свіщову. Основний вид діяльності компанії – функціонування спортивних споруд.

Львівський підприємець Олександр Свіщов у минулому був партнером іншого відомого львівського підприємця, в минулому депутата Львівської міської та обласної рад Григорія Козловського, у ТзОВ «Винниківська тютюнова фабрика».


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.