Субота, 21 вересня

«Коменти про зовнішність – це дно». Медійники висловлюються щодо хейту Клавдії Петрівни

У суботу, 31 серпня, співачка Klavdia Petrivna розкрила своє обличчя перед фанами на сольному концерті у Києві. Артистка, яка рік приховувала свою особистість, дала свій другий концерт у Палаці спорту та вийшла на сцену без капелюхів, масок та окулярів. Відтак стало відомо, що під маскою виконавиці приховувалася 19-річна співачка зі Львівщини Соломія Опришко.

Джерело: Tvoemisto.tv.

Користувачі соцмереж відреагували на розкриття особистості Клавдії Петрівни по-різному. Хтось підтримує молоду дівчину та захоплюється її успіхами, але є також ті, хто розкритикував артистку, зокрема, її зовнішність та голос.

Це лише декілька коментарів під двома відео з концерту в соцмережі TikTok:

Через таку реакцію суспільства медійники виступили на підтримку Соломії Опришко. Зокрема, український письменник та журналіст Юрій Винничук на своїй сторінці у Facebook написав, що він послухав усі пісні артистки і вони йому дуже сподобалися. 

А співачка та телеведуча Анжеліка Рудницька зауважила, що команда, яка організувала шоу Клавдії Петрівни, доклала багато зусиль і заслуговує похвали. Також вона додала, що українцям треба навчитися підтримувати один одного:

«Я десятиліттями спостерігаю, як українці своїми ж руками-ротами намагаються знецінити те, що стає популярним. Клавдія Петрівна тут не виняток. Замість того, щоб написати: «Молодець! Ти це зробила. Змогла. Показала приклад багатьом талановитим людям, що мрії збуваються, що музика нас гуртує, що ми можемо попри усе творити, експериментувати, провокувати…», пишуть гидоту, яка не робить честі нікому».

«Фантастичний і заслужений злет. Не за рахунок демонстрації принад. Дівчинка, чиї пісні полюбили мільйони. Дівчинка, яка добре розуміє і юних, і дорослих. Вона рік співала із закритим обличчям. Тепер наступна інтрига. Гостра популярність – одне, але втриматися на сцені на десятиліття – виклик. Побачимо. Ну і слухаємо нові пісні Соломії» – написала журналістка Ярослава Міщенко. 

Медіаменеджерка Катерина Венжик також відреагувала і підкреслила, що коментарі про зовнішність неприпустимі у дорослому світі. 

«Коменти про зовнішність, то взагалі дно. Мені завжди здавалося, що оцінки зовнішності закінчуються десь в 1-2 класі. Але коменти типу “краще б не виходила на сцену”; “краще б лишалася в себе в ютубчику”, “хто її взагалі на публіку витягнув, нащо за таке платити”, і так далі – від цілком собі живих дорослих людей… Навіть не знаю, що тут сказати. Мабуть колоніальні травми занадто живучі. Бо, як нам каже література, вони проявляються, в тому числі, в неприйнятті і несприйнятті успішності чи величі чогось власного. Типу щось чуже, позичене за замовчуванням класне, а своє за замовчуванням – ні», – йдеться у дописі. 

А Сергій Марченко, власник консалтингового агенства, впевнений, що розкриття обличчя Клавдії Петрівни вплине на невпевнених у собі дівчат. Мовляв, багато з них тепер зможуть повірити в себе і розкрити свої таланти. 

Нагадаємо, Klavdia Petrivna стала відома через соцмережу TikTok, проте довгий час вона не з’являлася на публіці. Перші нагороди за неї отримували інші, приміром, співачка Маша Кондратенко. Відтак багато людей думали, що під маскою Клавдії приховується саме Маша. А музичний блогер-журналіст Богдан Беспалов провів розслідування, за результатами якого припустив, що за образом Клавдії Петрівни може приховуватися Соломія Опришко.

Образи Клавдії Петрівни до того, як вона показала обличчя

Додамо, що, згідно з аналітичною платформою YouControl, Соломія Опришко зареєструвала статус фізичної-особи підприємця у серпні 2023 року у с. Гірне, що на Стрийщині. Основний вид діяльності ФОПа – рекламні агентства. Зокрема, дівчина є випускницею Дрогобицького музичного коледжу імені Барвінського. 

До слова, свій псевдонім артистка запозичила з твору Володимира Винниченка «Записки кирпатого Мефістофеля». Клавдія Петрівна – так звали коханку головного героя роману – керівника уряду УНР – який фактично уособлює самого Винниченка. 

Юлія Кметик


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.