Ми подумали і вирішили, що при святі винаходити колесо від ровера – справа невдячна. Тож пропонуємо традиційний рецепт від галицької авторки Дарії Цвек. У старому виданні книги «Домашнє печиво» вони називаються «пампухи народні». Вони справді випробувані народом.
Джерело: ZAHID.NET.
Інгредієнти:
- борошно 1 кг.
- два яйця
- жовтки 8 шт.
- масло (розтопити) 100 гр.
- цукор 100 гр.
- молоко 500 мл.
- дріжджі свіжі 100 гр.
- горілка або коньяк 1 ст. л.
Смажити пампухи потрібно до золотистого кольору (фото Depositphotos)
У тепле молоко додати дріжджі, 1 ст. л. цукру та 2 ст. л. борошна, поставити в тепле місце, щоб опара підійшла. Яйця розтерти з цукром, вилити в опару, додати розтоплене масло, поступово додати борошно та замісити тісто до появи пухірців. Залишити в теплому місці.
Коли воно збільшиться приблизно вдвічі, розкачати (частинами), вирізати коло (якщо немає спеціального дівайсу, то підійде будь-яка склянка). У центр кожного кола викласти начинку з трояндового варення (пелюстки рожі, перетерті з цукром потрібно робити ще в червні-липні, а якщо не встигли, то купити) та добре заліпити краї. Викласти на присипану борошном поверхню та залишити, щоб підійшли.
Начинку можна зробти з консервованих вишень чи з маком (фото Depositphotos)
У глибокій сковорідці нагріти олію. Кинути в олію пампухи. Дарія Цвек радить робити це верхом донизу, злегка притискуючи, щоб вийшло повітря. Смажити з двох боків до золотистого кольору.
Підтримайте проект на Patreon