п`ятниця, 19 квітня

Домагой Віда в ефірі російського телебачення вибачився перед росіянами за «Слава Україні!» (відео)

Хорватський футболіст Домагой Віда, який після перемоги збірної над командою Росії у чвертьфіналі ЧС-2018 виголосив в роздягальні на камеру слова «Слава Україні!», вибачився за це перед росіянами в ефірі російського телебачення.

Відповідне відео виклали в YouTube пропагандистського каналу Росія 24, пише zaxid.net.

На відео показано, як інтерв’юер поцікавився у Віди, чи не збентежило його, «що хтось свистів на трибунах», коли він був на полі під час півфінального матчу Хорватії проти Англії, що пройшов 11 липня.

«Ні. Я знаю, що зробив помилку. Я хочу ще раз вибачитися перед російськими людьми. […] Вибачте, це життя. Треба вчитися на помилках», – заявив Віда і потиснув руку людині з мікрофоном.

11 липня Хорватія виграла у Англії (2:1) і вийшла у фінал.

7 липня 2018 року збірна Хорватії виграла у росіян у чвертьфіналі ЧС-2018 з футболу. Після цього Хорват Домагой Віда на камеру вигукнув «Слава Україні! Давай-давай!». Пізніше він пояснив, що це відеозвернення – не політична послання, а «знак подяки українцям». Хорватська федерація і ФІФА залишилися цим незадоволені, однак українці підтримали Віду.

У мережі пройшов флешмоб: обурені реакцією ФІФА люди обвалили рейтинг організації в Facebook. Після масового обвалу рейтингу ФІФА забрала зі своєї сторінки блок, який дозволяв ставити оцінку і залишати відгуки, а адміністрація Facebook після цього масово перевіряла учасників флешмобу на предмет, чи вони не боти.

ВІда виступав за київське «Динамо» в 2013-2017 роках.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.