Запіканка з тертої картоплі з сиром і часником

Рецепт приготування

Всі інгредієнти «на око», і звичайно ж, великої категоричності в пропорціях тут бути не може. Все залежить від смаків вашої родини і може варіюватися.

Сир натираємо на дрібній тертці. Так само чинимо і з часником. Половину сиру з’єднуємо з яйцем і сушеним кропом. Цією сумішшю ми покриємо запіканку, щоб утворилася апетитна рум’яна скоринка. Друге яйце і сир, змішуємо з часником і майонезом. Це заготовка для самої запіканки.

Я завжди її готувала до того, як почну терти картоплю, тому що не люблю, коли картопля починає темніти. Картоплю натираємо на крупній тертці і додаємо до заготовки. Солимо і перчимо.

У форму для запікання діаметром 26 см викладаємо запіканку. Зверху покриваємо яєчно-сирною сумішшю.
Відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Цю запіканку можна урізноманітнити, приготувавши її з фаршем або грибами в якості начинки.

Смачного!

Джерело: shodenno

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.