Великдень: рецепти незвичайних салатів до святкового столу

Рецепти цікавих салатів на Великдень .

Великдень дуже очікуване свято, віряни чекають його з нетерпінням.

В цей же день і закінчується Великий піст. А це означає, що можна поласувати улюбленими стравами: в першу чергу, паскою і вареними яйцями, м’ясом і різними смачними салатами.

Салат «Великодній кролик»

Салат не с проста так називається, він має форму кролика, що дуже забавляє дітей.

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе
  • 1 качан пекінської капусти
  • 4 варені яйця
  • 100 г цибулі
  • 200 г маринованих огірків
  • 200 г твердого сиру
  • 100 г маслин без кісточок
  • сметана

Відваріть філе в підсоленій воді. Наріжте дрібно цибулю, огірки і куряче філе. Відокремте варені жовток і білок, жовтки покришіть.

Сир натріть на тертці і змішайте з іншими інгредієнтами. Салат поперчіть і посоліть, додайте сметану. Викладіть на великому блюді листя капусти.

Покладіть на нього салат таким чином: один овал трохи більше − це буде тулуб, а іншу частину салату викладіть у формі голови кролика. Зробіть з маслин очі і носик.

З твердої частини пекінської капусти зробіть вусики кролика, а з маленьких листочків капусти зробіть вушка. Весь салат обкласти тертим вареним білком. Салат готовий.

Салат з хрусткою цибулею і гарбузом у фритюрі

Якщо ви хочете здивувати гостей на Великдень, приготуйте салат, який ви, швидше за все ніколи не готували − з гарбузом і смаженою цибулею.

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза
  • 150 г солодкої цибулі
  • 2 ст.л. густого йогурту або нежирної сметани
  • 1 л рослинної олії
  • сіль, перець, спеції
  • м’ята, кріп

Цибулину поріжте тоненькими кільцями, а гарбуз кубиками 2-3 см. Гарбуз теж бажано брати насиченого смаку. Обваляйте гарбуз в спеціях.

Налийте в глибокий сотейник або сковороду літр якісної рослинної олії. Коли олія розігріється покладіть в неї цибулю. Цибуля готова, коли вона стане на вигляд з хрусткою скоринкою. Після приготування перекладіть цибулю на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

У цій ж олії посмажте гарбуз, можна не весь відразу, оскільки потрібно, щоб він присмажився з усіх боків рівномірно. Також орієнтуйтеся на легку скоринку. Після приготування покладіть гарбуз на паперовий рушник.

З’єднайте цибулю і гарбуз, додайте зелень, заправте йогуртом або нежирною сметаною.

Такі салати точно не залишать байдужими нікого.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.