Рецепти цікавих салатів на Великдень .
Великдень дуже очікуване свято, віряни чекають його з нетерпінням.
В цей же день і закінчується Великий піст. А це означає, що можна поласувати улюбленими стравами: в першу чергу, паскою і вареними яйцями, м’ясом і різними смачними салатами.
Салат «Великодній кролик»
Салат не с проста так називається, він має форму кролика, що дуже забавляє дітей.
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе
- 1 качан пекінської капусти
- 4 варені яйця
- 100 г цибулі
- 200 г маринованих огірків
- 200 г твердого сиру
- 100 г маслин без кісточок
- сметана
Відваріть філе в підсоленій воді. Наріжте дрібно цибулю, огірки і куряче філе. Відокремте варені жовток і білок, жовтки покришіть.
Сир натріть на тертці і змішайте з іншими інгредієнтами. Салат поперчіть і посоліть, додайте сметану. Викладіть на великому блюді листя капусти.
Покладіть на нього салат таким чином: один овал трохи більше − це буде тулуб, а іншу частину салату викладіть у формі голови кролика. Зробіть з маслин очі і носик.
З твердої частини пекінської капусти зробіть вусики кролика, а з маленьких листочків капусти зробіть вушка. Весь салат обкласти тертим вареним білком. Салат готовий.
Салат з хрусткою цибулею і гарбузом у фритюрі
Якщо ви хочете здивувати гостей на Великдень, приготуйте салат, який ви, швидше за все ніколи не готували − з гарбузом і смаженою цибулею.
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза
- 150 г солодкої цибулі
- 2 ст.л. густого йогурту або нежирної сметани
- 1 л рослинної олії
- сіль, перець, спеції
- м’ята, кріп
Цибулину поріжте тоненькими кільцями, а гарбуз кубиками 2-3 см. Гарбуз теж бажано брати насиченого смаку. Обваляйте гарбуз в спеціях.
Налийте в глибокий сотейник або сковороду літр якісної рослинної олії. Коли олія розігріється покладіть в неї цибулю. Цибуля готова, коли вона стане на вигляд з хрусткою скоринкою. Після приготування перекладіть цибулю на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
У цій ж олії посмажте гарбуз, можна не весь відразу, оскільки потрібно, щоб він присмажився з усіх боків рівномірно. Також орієнтуйтеся на легку скоринку. Після приготування покладіть гарбуз на паперовий рушник.
З’єднайте цибулю і гарбуз, додайте зелень, заправте йогуртом або нежирною сметаною.
Такі салати точно не залишать байдужими нікого.