ТОП-5 найкращих рецептів приготування домашніх кексів. Смакота!

Якщо Вам захотілося спекти щось дуже смачне і нескладне, пропонуємо рецепти кексів: гарбузові кекси з апельсином і лимоном, кекси на сметані, кекси з чорною смородиною, кекси Червоний оксамит, кекси з чорницею та ваніллю.

Обожнюю просту і доступну випічку. Можна готувати хоч кожен день!

Гарбузові кекси з апельсином та лимоном

Гарбузові кекси з апельсином та лимоном

Інгредієнти:

  • борошно 1 ст.
  • цукор 1 ст.
  • сіль 1/3 ч.л.
  • сода 1/3 ч.л.
  • яйця 2 шт.
  • соняшникова олія 1/2 ст.
  • дрібно натертий гарбуз 2/3 ст.
  • цедра і сік половини апельсина
  • цедра і сік половини лимона
  • цукрова пудра для декору

Приготування:

  1. Змішати окремо сухі і вологі інгредієнти. Потім їх змішати ложкою.
  2. Форми для кексів змастити вершковим маслом, налити тісто.
  3. Випікати близько 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
  4. Перед подачею охолодити і посипати цукровою пудрою.

Кекси на сметані

Кекси на сметані

Інгредієнти:

  • борошно 175 г
  • сметана 160 г
  • вершкове масло 100 г
  • яйця 2 штук
  • цукор 125 г
  • розпушувач 2 ч.л.
  • ванілін на кінчику ножа
  • апельсинова цедра 2 ч.л.

Приготування:

  1. Збиваємо розм’якшене вершкове масло з цукром.
  2. Продовжуючи збивати, додаючи по одному яйця.
  3. Додати сметану і знову збити.
  4. Просіяти борошно з розпушувачем, всипати ванілін і апельсинову цедру.
  5. Додати борошняну суміш до решти інгредієнтів, добре перемішати.
  6. Силіконові формочки для кексів збризнути водою і наповнити тістом на дві третини. Металеві потрібно змастити маслом.
  7. Помістити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 20 хвилин або до золотистого кольору. Трохи охолодити і подавати.

Кекси з чорною смородиною

Кекси з чорною смородиною

Інгредієнти:

  • яйця 4 штук
  • цукор 1 ст.
  • топлене масло 250 мл
  • борошно 2 ст.
  • сода 1/4 ч.л.
  • чорна смородина за смаком

Приготування:

  1. Розтопити масло. Яйця збити з цукром, можна додати трохи ванілі.
  2. Додати охолоджене до кімнатної температури масло, ще раз збити. Підсипати борошно, весь час помішуючи.
  3. Смородину пересипати борошном і обережно додати в тісто, перемішати.
  4. Заповнити формочки на 3/4 і поставити в духовку. Запікати близько 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Кекси Червоний оксамит

Кекси Червоний оксамит

Інгредієнти для кексів:

  • цукор 1 або 1/2 ст. (за смаком)
  • вершкове масло 1/2 ст.
  • яйця 2 шт.
  • борошно 2 1/3 ст.
  • какао-порошок без цукру 2 ст.л.
  • сода для випічки 1 ч.л.
  • розпушувач 1 ч.л.
  • кефір 1 ст.
  • сіль щіпка
  • гелевий червоний харчовий барвник 1 1/2 ст.л.
  • ванільний екстракт 1 ч.л.
  • столовий оцт 1 ч.л.

Для глазурі:

  • вершкове масло 1/2 ст.
  • вершковий сир 225 г
  • цукрова пудра 3 ст.л.
  • ванільний екстракт 1 ч.л.

Приготування:

    1. Розігріти духовку до 180 ° С. Збивати розм’якшене масло з цукром протягом 3 хвилин на середній швидкості.
    2. Додати яйця, по одному за раз, кожного разу збиваючи.
    3. У велику миску просіяти борошно, какао-порошок, соду, розпушувач і сіль. В іншій мисці збити сколотини, оцет, ванільний екстракт і червоний харчовий барвник.
    4. Додати чверть сухих інгредієнтів і перемішати, потім додати третину вологих. Продовжувати додавати в сухі, вологі і сухі компоненти, закінчуючи сухими інгредієнтами.
 
  1. Наповнити форми для кексів тістом на 1/2 або на 3/4. Випікати 18-25 хвилин.
  2. Дати охолонути протягом однієї хвилини в формах, потім перекласти на решітку, щоб повністю охолодити.
  3. Збити розм’якшене масло і вершковий сир. Додати ванільний екстракт і перемішати. Додати цукрову пудру.
  4. Помістити глазур в кондитерський мішок і видавити на охолоджені кекси.

Кекси з чорницею і ваніллю

Кекси з чорницею і ваніллю

Інгредієнти:

  • яйця 2 шт.
  • борошно 150 г
  • цукор 120 г
  • вершкове масло 100 г
  • ванільний екстракт 1 ч.л.
  • чорниця 100 грам
  • розпушувач 1/2 ч.л.

Приготування:

  1. Збити добре яйця з цукром, додати ванільний екстракт.
  2. Вершкове масло розтопити і додати в яєчно-цукрову масу. Постійно перемішуючи, додати просіяне борошно з розпушувачем.
  3. Ягоди промити і обсушити, додати в тісто і легенько перемішати.
  4. Викласти тісто в змащені маслом або застелені паперовими вкладишами формочки і випікати в духовці, розігрітій заздалегідь до 180 градусів, близько 20 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Джерело: tipichnyjkulinar.com
Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.