Що приготувати з черемші – 3 легкі страви

Черемша – весняна зелень, яка містить більше вітаміну С, ніж лимони та ківі. Її можна знайти лише кілька тижнів на рік. Вона гарно поєднується з м’ясом, яйцями і навіть рибою. З нею готують салати, рулети, холодні і гарячі закуски.

Салат з черемші, яєць і редиски

Промити і просушити 10 стебел черемші і стебло зеленого салату. Порізати їх та дві редиски. Все змішати і заправити по столовй ложці оливкової олії і бальзамічного оцту.

Одне варене яйце порізати кружечками і викласти на салат при подачі. Посипати кунжутом.

Картопляний суп з беконом і черемшею

Почистити три великих картоплини. Залити їх у каструлі водою і поставити варитися. Тим часом, в глибокій сковороді обсмажити порізану невелику цибулину і пучок черемші. Як тільки цибуля стане м’якою і злегка золотистою, зняти сковороду з вогню.

Коли картопля буде готова, злити з неї воду і разом з цибулею і черемшею перекласти в блендер. Додати трохи вершків, сіль-перець за смаком і включити на турборежим. При подачі посипати дрібно порізаними черемшею і беконом.

М’ясо з черемшею

150 грам курятини або свинини порізати соломкою. Перекласти на сковороду, накрити кришкою і залишити на повільному вогні, щоб пустила сік. Через 15-20 хвилин, коли вода випарується, додати 10 грам вершкового масла і крупно нарізану черемшу. Обсмажити на великому вогні.

Коли м’ясо підрум’яниться налити вершки, щоб вони наполовину покрили м’ясо. Посолити і накрити кришкою. Залишити на повільному вогні поки вершки не загустіють.

Джерело

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.