Нутелла зі слив на зиму. Дуже смачно!

Таке варення зі слив з какао готую вже років з десять! І всім, хто його куштував, це сливове варення сподобалось!

Особливо в захваті від такої Нутелли діти.))) Вона смачна і шоколадна, бо містить масло і какао. Та при цьому, чудово зберігається всю зиму!!! Просто спробуйте і переконайтесь!

Інгредієнти:

На 7 б по 0,5л
сливи3 кг
цукор1 кг
ванільний цукор2 п. по 16 г
какао150 г
масло 82%250 г

Як приготувати

Сливи помити, вийняти кісточки. Перемолоти блендером(чи м”ясорубкою) в пюре.

Чим однорідніше пюре, тим краще буде варення.

Додати 1 кг цукру, добре все перемішати. Якщо сливи надто кислі, тоді цукру потрібно більше.

Поставити, щоб варення закипіло, зняти шум, що утворюється. Варити 30-60 хв. Чим довше варите, тим густішим стає варення.

Я варю 45 хв, бо діти не люблять надто густе варення. Тоді додаємо какао, ванільний цукор, перемішуємо, щоб не було грудочок. Додаємо хороше масло не менше 82% жирності.

Перемішуємо та варимо ще 10 хв.

Гаряче варення наливаємо у стерилізовані банки та герметично закриваємо стерилізованими кришками. Обертаємо банки вверх дном та залишаємо до вистигання. Замотувати банки і накривати не потрібно.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.