п`ятниця, 19 квітня

Зимові салати, які допоможуть позбутися зайвої ваги

Ми вибрали для вас смачні салати, які урізноманітнять ваше меню і допоможуть схуднути. Додамо трохи класики, згадаємо бабусині рецепти і розбавимо все це чимось новим, смачним і незвичайним. 😉

Цитрусовий салат з куркою

Цитрусовий салат з куркою

Інгредієнти

Для салату:

  • 1 куряча грудка, нарізана кубиками;
  • 1 подрібнений зубчик часнику;
  • 1 ½ чашки дрібно нарізаної білокачанної капусти;
  • 1 чашка дрібно нарізаної червонокачанної капусти;
  • 1 чашка моркви, нарізаної тонкими смужками;
  • ½ чашки дрібно нарізаного дайкона;
  • ¼ чашки подрібненого зеленого лука;
  • ¼ чашки кінзи;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • сіль і перець за смаком;
  • ½ лайма, нарізаного часточками.

Для заправки:

  • 1 столова ложка свіжого соку лайма;
  • 1 столова ложка соєвого соусу;
  • 1 столова ложка рибного соусу;
  • 1 чайна ложка рисового оцту;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • ½ чайної ложки оливкової олії;
  • 2 подрібнених зубчики часнику;
  • ½ гострого перчика.

Приготування

Нарізуєте курячу грудку кубиками, соліть, перчите, обтираєте подрібненим часником і залишаєте трохи постояти при кімнатній температурі. Розігріваєте сковороду, додаєте туди оливкова олія і смажите курку до золотистої скоринки. Якщо вас не влаштовує смажена грудка, можете її відварити. Готову грудку збризкують соком лайма і залишаєте остигати.

Змішуєте нарізану капусту, цибулю, дайкон, морква і кинзу у великій мисці. Потім змішуєте всі інгредієнти для салатної заправки і збиваєте блендером до однорідності.

Додаєте до салату смажену курячу грудку і заправку, добре все перемішуєте і подаєте на стіл.

Капустяно-яблучний салат з горіхами і родзинками

Капустяно-яблучний салат з горіхами і родзинками

Інгредієнти

Для салату:

  • ½ качана савойської капусти;
  • ½ качана червоної капусти;
  • 1 велике яблуко;
  • ¼ червоної цибулини;
  • ½ чашки волоських горіхів;
  • ½ чашки родзинок.

Для заправки:

  • 2 столові ложки яблучного оцту;
  • ⅛ чайної ложки кайенского перцю;
  • ⅓ чашки знежиреного йогурту;
  • 2 чайні ложки сиропу агави або нейтрального меду;
  • сіль за смаком.

Приготування

Тонко нарізуєте капусту і цибулю, яблука нарізати соломкою, подрібнюєте горіхи, замочуєте в окропі родзинки. Змішуєте всі інгредієнти для салату і залишаєте в мисці.

В окремій піалі змішуєте всі інгредієнти для заправки до однорідного соусу, додаєте до нарізання салату, добре все перемішуєте і подаєте на стіл.

Салат з буряком і козячим сиром

Салат з буряком і козячим сиром

Інгредієнти

Для салату:

  • 4 середні буряка;
  • ⅓ чашки волоських горіхів;
  • 3 столові ложки меду;
  • 300 г салатного міксу;
  • 60 г м’якого козячого сиру.

Для заправки:

  • ½ чашки апельсинового фрешу;
  • ¼ чашки бальзамічного оцту;
  • ½ чашки оливкової олії.

Приготування

Відварюєте буряк, очищаєте, залишаєте остигати, а потім нарізати тонкими кружечками.

Розігріваєте сковороду і підсушує на ній горіхи. Буквально через хвилину додаєте туди мед і енергійно помішує, щоб горіхи повністю вкрилися медом. Знімаєте сковороду з вогню і даєте горіхам трохи охолонути.

В окремій мисці змішуєте бальзамічний оцет з апельсиновим соком і оливковою олією, добре все перемішуєте.

Салат не подається в загальній мисці. Перед подачею поділяєте салатний мікс, буряк, горіхи і козячий сир на потрібну кількість порцій. Викладаєте на тарілку спочатку подушку з салату, потім буряк, горіхи і буквально кілька щипків козячого сиру. Поливаєте зверху заправкою і подаєте на стіл.

Цитрусовий салат з розмарином і оливками

Цитрусовий салат з розмарином і оливками

Інгредієнти

  • 4 невеликі гілочки розмарину;
  • 10 маслин без кісточок в маслі;
  • 6 апельсинів;
  • 6 мандаринів;
  • сіль і чорний перець за смаком;
  • 2 столові ложки оливкової олії.

Приготування

Розігріваєте на сковороді оливкове масло і смажите на ньому гілочки розмарину буквально 30 секунд або до того моменту, коли вони стануть хрусткими. Знімаєте їх з вогню, акуратно видаляєте надлишки масла паперовим рушником і соліть.

В цей же масло додаєте маслини і смажите їх 4 хвилини. Видаляєте надлишки масла і нарізуєте маслини на дрібні шматочки. Смажені листя розмарину очищаєте від гілок і подрібнюєте.

Апельсини та мандарини очищаєте від шкірки і нарізати кружечками товщиною 1 см. Викладаєте на тарілку, соліть й перчимо, скроплюємо оливковою олією і посипати зверху подрібненим розмарином і маслинами. Подаєте на стіл.

Джерело: Лайфхакер

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.