Слухай чесно: де можна слухати музику легально і необмежено

Сервіси, на яких можна слухати музику легально, необмежено, іноді платно, а іноді – безкоштовно.

YouTube

YouTube – це не тільки сховище онлайн-відео, але й аудіо. Окрім того, що артисти регулярно заливають свої треки у вигляді відеокліпів, часто пісні публікуються і у форматі аудіо, коли замість відео ставиться якесь зображення.

YouTube вміє самостійно складати тематичні плейлисти. Також неважко це робити самостійно. Загалом, на цьому сервісі можна знайти дуже багато музики цілком безкоштовно.

Звичайно дорогою з дому на роботу чи на зустріч із друзями YouTube з телефону не послухаєш, але як швидкий варіант, коли треба знайти якусь пісню – ідеально.

YouTube

Apple Music

Сервіс Apple Music було запущено 2015 року як відповідь компанії Apple на постійний ріст конкурентів – Spotify та Pandora.

Сервіс було вбудовано в один із основних продуктів компанії – програму iTunes. До того ж було випущено додатки під iOS та навіть Android.

Apple Music

Сильними сторонами Apple Music стали: власні плейлисти, які вручну створюють працівники сервісу; власне радіо, на яке заманили одного з найвідоміших раідоведучих сучасності Зейна Лоу; інтеграція з іншими продуктами компанії.

В додатках Apple Music є можливість закачувати музику офлайн. Але Apple Music взагалі не має безкоштовної версії.

Вартість: індивідуальний план – $4,99 на місяць, сімейний – $9,99 на місяць.

Google Play Music

У 2014-му в Україну прийшов власний стримінговий сервіс Google. Нині Google Play Music встановлено за замовчування на більшості смартфонів під Android. Також можна слухати на веб-сайті та скачати стендалон-додаток для ПК.

Google Play Music також виключно платний. Проте його вартість набагато нижча за конкурентів. Індивідуальний план обійдеться в 59 грн на місяць. Так ви отримаєте необмежений доступ до величезної бібліотеки світової та української музики.

Google Play Music

Головний недолік стримінгу від Google – слабкі плейлисти, якщо порівнювати з Apple чи Spotify. Google намагається підбирати музику цифровими алгоритмами, та не завжди це вдається.

Щодо музики офлайн – додаток дозволяє закачувати у фонотеку смартфону стільки музики, на скільки вистачить вільного місця. Таким чином Google Play Music перетворює ваш телефон на повноцінний плеєр.

Deezer

Deezer наразі п’ятий за популярністю стримінговий сервіс у світі. Його слухає майже 4 мільйони людей. На відміну від конкурентів із Spotify, Tidal та Pandora цей сервіс доступний в Україні і навіть має безкоштовну версію.

У Deezer є свої плюси – зручна навігація, цікаві плейлисти, розумна каталогізація, простий і приємний інтерфейс тощо.

Deezer

Проте у безкоштовній версії аж надто дратуюча реклама через кожні 2-3 треки. З цієї проблемою може допомогти адблок.

У Deezer є платна версія за 6,99 євро на місяць (дорожче за Apple Music), яка позбавить від страждань з рекламою та дозволить закачувати треки в офлайн у додатку.

Spotify

Найбільш популярний стримінг у світі (більше 40 мільйонів юзерів) в Україні офіційно недоступний. Але це не заважає багатьом українцям вже зараз користуватися його послугами.

Попри те, що на перший погляд Spotify виглядає майже так само як і його конкуренти, у цього сервісу є принципові відмінності.

Він, певно, найкраще підбирає схожу музику, робить плейлисти, рахує кількість прослуховувань треків у світі. Особлива радість для меломана – набори Daily Mix, яких стає все більше з ростом кількості прослуховувань на сервісі.

Окрім того Spotify має елемент соціальної мережі. Тут можна додавати друзів, дивитися що вони слухають загалом і у цей момент. Все це можна робити безкоштовно. У відповідь Spotify лише іноді вмикатиме вам рекламу, але таку, яка майже не заважатиме.

Spotify

Щоб використовувати Spotify в Україні варто скачати його з офіційного сайту у режимі VPN (для цього можна використати програму Tunnel Bear), запустити, авторизуватися та повторювати процедуру щодва тижні. Те ж саме із додатками.

Скачати додаток на телефон Android з офіційного Play Store в Україні неможливо. Але можна знайти apk. файл в інтернеті і таки запустити сервіс на телефоні.

Щоправда тими ж засобами скоріше за все можна буде дістатися VK та Яндекс.Музики після блокування.

Tidal

Сервіс Tidal належить реперу Jay-Z. Він, так само як і Spotify, недоступний на території України. Так само як і з Spotify цю недоступність можна обійти. У Tidal є дві основні особливості – якість звуку та ціна. І те, й інше – дуже високе.

У Tidal є додатки під усі основні системи та два тарифних плани – звичайний за $9,99 на місяць та преміум за $19,99 на місяць.

Tidal

Звичайний дає доступ до бібліотеки музики та ексклюзивних релізів друзів Jay-Z (наприклад, довгий час альбом Бейонсе можна було послухати тільки на Tidal та Apple Music).

Преміум дає доступ до аудіо Hi-Fi якості. Але щоб зрозуміти цінність цього аудіо, звичайних навушників буде недостатньо. Для цього знадобиться так звана Hi-Fi апаратура, яка коштує немало.

У контексті вартості професійної акустики $19,99 на місяць видається не такою захмарною ціною.

SoundCloud

Стримінговий сервіс SoundCloud принципово відрізняється від інших сервісів. Тут немає популярних альбомів, власних радіостанцій та інших артибутів, на яких тримаються конкуренти.

SoundCloud – це інді-сервіс. Тут артисти напряму взаємодіють із слухачами. Сюди заливають ексклюзивні сети, нові треки, експериментальні ремікси тощо.

SoundCloud

Саме на SoundCloud здебільшого викладають нові альбоми українські музиканти. Тут можна почути багато того, що більше ніде не знайдеш, але треба розуміти, що нові альбоми Red Hot Chili Peppers та Linkin Park чекати не варто.

Джерело

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.