Литва розслідує ввезення в Україну авто на литовських номерах

За даними ДФС, станом на 1 листопада на території України знаходиться понад 59 тис. транспортних засобів з литовської реєстрацією.

Державна фіскальна служба України та митні органи Литви почали спільне розслідування законності перебування в Україні автомобілів з литовської реєстрацією.

Про це йшлося зустрічі в.о. глави ДФС Мирослава Продана з гендиректором Митного департаменту при Мінфіні Литви Арунасом Адоменас в Вільнюсі, повідомляє liga.net.

На думку Продана, співпраця між Україною і Литвою в митній сфері розвивається в перспективному напрямку, зокрема, в сферах міжнародної технічної допомоги та протидії митним правопорушенням.

У ДФС повідомили, що литовські колеги по запиту української сторони почали розслідування відносно законності ввезення та використання на території України транспортних засобів, зареєстрованих на території Литви.

За офіційними даними митних органів, на 1 листопада на території України знаходиться понад 59 тис. Транспортних засобів з литовської реєстрацією. 44,6 тис з них знаходяться в режимі тимчасового ввезення.

Раніше повідомлялося, що в 2016 році – з ввезених в Україну майже 712,6 тис. (124,1 – в режимі транзиту, 588,4 – тимчасового ввезення) не виїхали 54,3 тис. Ввто. З них з порушенням терміну в країні перебувають понад 32 тис. Транспортних засобів.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.