п`ятниця, 29 березня

“Антонов” підтвердив співпрацю з російською компанією по літаках “Руслан”

Держпідприємство “Антонов” повідомляє, що її фахівці виконають роботи по оцінки стану літака Ан-124-100 “Руслан” російської компанії “Волга-Дніпро”.

антонов літак

Про це з посиланням на прес-службу “Антонова” повідомляє БізнесЦензор.

“Антонов” заявляє, що робить це з «метою дотримання своїх зобов’язань по міжвідомчим узгодженням з повноважними міністерствами і відомствами України, згідно з листом-роз’ясненням Держекспортконтролю України”.

“… на договірній основі фахівці ДП” Антонов “виконають роботи з оцінки технічного стану літака Ан-124-100” Руслан “ТОВ” Авіакомпанія “Волга-Дніпро”, яка не входить до переліку компаній, до яких, згідно з рішенням РНБО України, застосовуються санкції “, – повідомляє” Антонов “.

“Антонов” заявляє, що зазначений літак має свідоцтво про реєстрацію цивільного ТС і може використовуватися тільки в цілях забезпечення потреб громадян і економіки.

У компанії нагадали, що ДП “Антонов” є розробником авіаційної техніки і, відповідно, власником сертифікатів типу літаків “Ан”, зокрема, транспортного літака Ан-124-100 “Руслан”.

“Саме тому збільшення ресурсів цієї авіаційної техніки – прерогатива виключно ДП” Антонов “, – підкреслюється в повідомленні.

У компанії зазначають, що невиконання “Антоновим” і Україною обов’язків, обумовлених цілим рядом міжнародних правил і вітчизняним законодавством, приведуть до застосуванню відповідних міжнародних санкцій. Зокрема – до заборони міжнародних польотів літаків марки “Ан”, а також до передачі функцій розробника іншим органам, уповноваженим державою-експлуатантом повітряних суден (ПС).

Крім того, в відповідно до діючих міжнародних стандартів ICAO (International Civil Aviation Organization), організація розробника залишається відповідальним за збереження цілісності конструкції літака.

“Для відомств цивільної авіації представники організації-розробника зобов’язані залишатися контактними особами при вирішенні проблем, які можуть зажадати розробки коригувальних заходів .Крім цього, організація-розробник повинна постійно оцінювати цілісність конструкцій своїх літальних апаратів протягом всього терміну їх експлуатації”, – сказано в повідомленні .

Як повідомляв БізнесЦензор, раніше російські ЗМІ повідомили, що Україна і РФ почали закриті переговори щодо відновлення співпраці навколо продовження літної придатності літаків “Руслан”.

Російська компанія “Волга-Дніпро” має 12 літаків “Руслан”, які виконують чартерні вантажні перевезення. Сертифікацію на ці літаки виконує “Антонов”. Процедура продовження ресурсу літака повинна проводитися кожні 4 тис. Льотних годин.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: